Dies Traiani

    
          În perioada 30 sept.-7 oct. 2013 liceul nostru desfăşoară Proiectul Educativ "Dies Traiani". Activităţile proiectului:
 30septembrie  Pe urmele istoriei, excursie la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, clasele a IX-a şi profesorii diriginţi (Iacob Iolanda, Stan Daniela, Iovan Daniela)
Chimie şi energie, educaţie pentru sănătate, clasa a XI-a B, prof. coord. Mecea Otilia
 
1 octombrie Comori de carte veche, expoziţie de carte şi presă veche organizată de Biblioteca Judeţeană "Ovid Densusianu" Deva, clasele a XI-a, prof. însoţitori Codrea Camelia şi Feier Daniela  
2 octombrie Liceenii cântă, program artistic, prof. coord. Vinţan Adriana  
3 octombrie Ecouri de toamnă, recital de poezie în limbile engleză şi română, prof. coord. Cornea Stela
Istoria mai aproape de tine, concurs pe teme istorice, prof. coord. Iovan Daniela şi Codrea Camelia
Ateliere de teatru în limbile engleză şi română, prof. coord. Stan Daniela şi Leucian Cristiana
Moment de muzică clasică, Cvartelul "Cuore"
 
5 octombrie Participare la Noaptea bibliotecilor, Ediţia a III-a, organizată de Biblioteca Judeţeană "Ovid Densusianu" Deva  
7 octombrie Viitoarea mea carieră, consiliere privind orientarea profesională, prof. coord. Indrei Elena  
 

     În perioada rul liceului nostru şi al Grupului Şcola- va avea loc Simpozionul judeţean cu tema: “SPIRITUALITATEA ŞI FORMELE CULTURII ÎN EPOCA MODERNĂ ŞI CONTEMPORANĂ”, în cadrul liceului nostru şi al Grupului Şcolar “G. Moisil”, proiect educaţional iniţiat de prof. VONU DACIANA şi prof. DOLCAN MARIUS de la Grupul Şcolar “G. Moisil”

 

    In data de "Veronica Chiriac". Din scoala noastra au participat elevii Munduca Alesia (IX A) si Jeican Ionut (XII C), care au fost insotiti de prof.Caceu Mihaela. Elevul Jeican Ionut (prof.coordonator Mecea Otilia) a obtinut premiul III, ceea ce atesta inca o data pasiunea pentru stiinte si seriozitatea in pregatire ale acestui elev deosebit.

 

In data de 23.04.2010 a avut loc Gala Proiectelor Scolare "School after school", concurs judetean desfasurat la sediul I.S.J. Hunedoara-Deva. Echipa de proiect a liceului a fost alcatuita din elevii Borza Oana, Cop Roxana, Farcas Raul, Anghelescu Cristian, prof.Mecea Otilia (coordonator de proiect) si prof. Truta Roxana. Proiectul prezentat, "Nr.1 in bucatarie", a obtinut premiul I la sectiunea "Cea mai originala prezentare", premiul III la sectiunea "Cel mai original" proiect si premiul III la sectiunea "Cel mai bun proiect".

 

In data de 27.03.2010 a avut loc etapa zonala a concursului national "Chimia,prieten sau dusman?", organizat de MEDCTS in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, Facultatea de Chimie, concurs desfasurat la Colegiul Tehnic "Transilvania" Deva. Echipa Liceului Teoretic "Taian", formata din Ionut Jeican(clasa a-XII-aC) si Eduard Roca(clasa a-XI-a A) s-a calificat la etapa judeteana a concursului, care va avea loc in data de 18.04.2010 la Colegiul National "I.C.Bratianu" Hateg. Elevii au prezentat o lucrare stiintifica de inalta tinuta, apreciata de asistenta. Cei doi elevi au fost coordonati de prof. Mecea Otilia.  

Sur les planches!

Astazi, 26 martie 2010, Liceul Teoretic "Traian" a marcat incheierea saptamanii francofoniei prin doua activitati de exceptie. Prima a adus pe scena membrii trupei de teatru "Noi", coordonata de d-na prof. Daniela Stan. Cu inspiratie si in aplauzele numeroasei asistente, elevii au prezentat prima scena din "Cantareata cheala" de Eugen Ionesco, scriitor francez de origine romana. Al doilea moment a fost sustinut de elevii de la Colegiul National "Iancu de Hunedoara", autori si actori ai unei scenete sugestiv intitulate "L'Amour". Coordonatide d-na profesoara Alis Dancan, sunt prezenti pentru a doua oara la Saptamana Francofoniei in Liceul Traian. "Des gouts...francophones" Elevii claselor a-X-a C, a-XI-a E si a-XII-a D, coordonati de d-na prof Corina Dancan, au realizat o expozitie "delicioasa",urmata de o degustare mult asteptata de preparate traditionale frantuzesti si francofone. Din echipa de proiect au mai facut parte d-na prof Eva Cinca-Hompoth si d-na prof. Otilia Mecea.    

      Elevul Jeican Ionut din clasa a-XII-a C, Stiinte ale Naturii, a obtinut Premiul I si Diploma de Excelenta la Sesiunea Nationala de Referate si Comunicari Stiintifice "Iulian Grindei", la disciplina fizica, organizat de Facultatea de Fizica a Universitatii "A.I.Cuza" din Iasi, in parteneriat cu ISJ Iasi. Lucrarea prezentata s-a numit "Efecte bio-fizico-chimice ale radiatiilor electromagnetice de radiofrecventa asupra sangelui uman (prin stimulare directa)", iar profesorii coordonatori au fost Mecea Otilia, Manigutiu Rodica si Ciortea Eugenia.

      In data de 23 martie 2010, 50 de elevi ai liceului au participat la activitatile proiectului "Simbolul contra violentei", desfasurat in parteneriat cu Liceul "Teglas Gabor". Elevii celor doua scoli au aprins zeci de lumanari si au pastrat un minut de reculegere in memoria victimelor violentei de toate felurile. Echipa de proiect a fost formata din d-na prof. Mecea Otilia si d-ra prof. Vonu Daciana.