Activităţi extraşcolare şi voluntariat

       Vineri, 29 noiembrie 2013, în liceul nostru s-a desfăşurat proiectul Magicul şi religiosul în cultura română. Obiectivele proiectului au fost acelea de a promova literatura populară, de a sublinia că ea a constituit o sursă de inspiraţie pentru scrierile culte, de a sublinia specificul unei tradiţii, cea românească, bazată pe superstiţii. Afis.

       Echipa de fotbal baieti a Liceului Teeoretic Traian Deva s-a impus in turneul de fotbal organizat in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar etapa municipala, desfasurata pe terenurile de la liceele Grigore Moisil si Sabin Dragoi din Deva.

       Ziua Europeană a Limbilor Străine este celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, fiind dedicată diversităţii culturale şi lingvistice. Ea a fost sărbătorită şi în cadrul Liceului Teoretic „Traian” printr-o serie de activităţi menite să îi încurajeze pe elevii noştri să înveţe cât mai multe limbi străine.
 
       Let's do It România! a însemnat pentru elevii şi profesorii liceului nostru o modalitate de contribui la schimbarea lucrurilor în bine. Campania de voluntariat a însemnat pentru noi implicare a directorului unităţii, a preşedintelui Consiliului Şcolar al Elevilor, a profesorilor şi nu în ultimul rând, a peste 50 de elevi din toate clasele.
       

        ACTIVITĂŢILE EDUCATIVE ŞI EXTRACURRICULARE DERULATE ÎN SEMESTRUL I AN ŞCOLAR 2012-2013


       Ca si in alti ani, elevii voluntari ai liceului nostru au fost alaturi de doamnele si domnisoarele de la Asociatia Handicapatilor Neuromotori Hunedoara cu prilejul sarbatoririi Zilei Internationale a Femeii.

       În data de 14 decembrie 2011 elevii şcolii noastre i-au vizitat pe bunicii de la Căminul de Persoane Vîrstnice din municipiul Hunedoara.

       Elevii scolii noastre au participat in data de 16.12.2011 la activitatea "Aşteptându-l pe Moş Crăciun..." la sediul Asociatiei Handicapatilor Neuromotori Hunedoara, activitate coordonata de doamnele profesoare Otilia Mecea si Adriana Schiopu, aducand un strop de bucurie acum in prag de Sarbatori in sufletele celor care au nevoie permanenta de ajutorul si de sprijinul nostru.

       În data de 3 decembrie 2011 elevii liceului nostru implicati in proiectul "Un prieten pentru fiecare", au fost alaturi de membrii Asociatiei Handicapatilor Neuromotori Hunedoara cu prilejul sarbatoririi "Zilei persoanelor cu Handicap".

       În data de 19.11.2011, elevii voluntari de la liceul nostru au organizat activitatea ”Cu totii la dans!” pentru copiii de la Cercul ”Raze aurii”, în cadrul proiectului "Un prieten pentru fiecare" 

       In luna octombrie a acestui an a avut loc activitatea "Magie cu…chimie", activitate desfasurata cu prilejul Zileleor Liceului “Traian”.

       În data de 12.05.2011 la Liceul Teoretic “Traian” s-au desfasurat activitatile proiectului ”Teatru în oglinda” (profesor coordonator Mecea Otilia). Au participat trupa de teatru ”The day dreamers” de la Colegiul “Anghel Saligny” - Structura Scoala Waldorf din Simeria cu piesa “The Apple” cu reprezentatie în limba engleza (profesori coordonatori Daniela şi Alin Ciurariu), Şcoala Generala “Sfanta Varvara” Aninoasa cu piesa in limba franceza ”On a eu l’inspecteur” (profesor coordonator Ana Maria Torkos) si Trupa de teatru ”Noi” de la Liceul Teoretic ”Traian” cu piesa ”Englezeste fara profesor” (profesor coordonator Daniela Stan).

       PROIECT DE PARTENERIAT INTERNAŢIONAL „SPIRITUALITATE ŞI INTERCULTURALITATE DINCOLO DE HOTARE” 2011-2012 s-a derulat pentru început pe teritoriul Istanbulului în perioada 2-4.05.2011, în cadrul Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia.

        "Marea confruntare dintre fete şi băieţi"  s-a desfăşurat în perioada 12-14.04.2011, proiect propus de Consiliul Şcolar al Elevilor.

       În data de 23.03.2011 a avut loc acţiunea "UN POM PENTRU FIECARE !" din cadrul proiectului "VREAU SĂ FIU FRATE CU PĂMÂNTUL". Elevii din clasele a IX-a C şi a X-a D au plantat pomi în curtea şcolii.

        În data de 9.03.2011, la Liceul Teoretic „Traian“ Deva, un grup de elevi din clasele IX B, IX C, X A, X D, XI C şi XII E, au împărţit ”UN MIC BUCHET DE MĂRŢIŞOARE”…ARTISTICE, doamnelor şi domnişoarelor profesor, sub „bagheta” doamnelor proffesoare POPESCU FELICIA, ŞCHIOPU ADRIANA şi VONU DACIANA.

       În data de 30.11.2010 elevii clasei a-XI-a B au participat la actiunea de voluntariat "Mos Nicolae chiar exista!" coordonată de d-na prof.Mecea Otilia, diriginta clasei. Ei au facut o donaţie de 50 de carti de povesti pentru copiii rromi de la Grupul Scolar "Nicolaus Olahus" din Orastie. Copiii rromi au primit de asemenea cadouri "dulci" care le-au facut mare placere!

       În 30 noembrie la liceul nostru au fost acţiuni de Halloween, acţiuni care au constat în povestiri despre acestă sărbătoare.
       Ce au scris elevii...
       Spectacolul chimiei...

       Anul acesta ziua de 30 septembrie a revenit în atenţia cadrelor didactice de la Liceul Teoretic ,,Traian” din Deva, deoarece e considerată ziua împăratului Traian. Legat de această sărbătoare în cadrul instituţiei s-a declanşat acţiunea ,,Zilele liceului nostru”, timp de o săptămână (30 sept.-8 oct. 2010), acţiune care a antrenat toţi profesorii şi toţi elevii.

       În data de 6 noiembrie 2010 s-au desfăşurat activităţile proiectului "Casa noastră - România"

       In data de 25 septembrie 2010 un grup de 37 de elevi coordonati de doamnele profesoare Rodica Manigutiu si Daniela Stan, participa la proiectul national "Let's do it, Romania!"